Sibirya’da Bulunan Kral Mezarı Kime Aitti..!

Kazılar, Krakow’daki Jagiellonian Üniversitesi’nden ve St. Petersburg’daki Devlet Ermitaj Müzesi’nden bir ekip tarafından yürütüldü. Araştırmacılar, Rusya Federasyonu’ndaki özerk bir cumhuriyet olan Tuva’nın kuzeyindeki Urano-Ujukska Vadisi’nde (“Sibirya’nın Krallar Vadisi” olarak da biliniyor) eski bir nekropol üzerinde bir çalışma yürüttüler.

Söz konusu bölge, MÖ 9. yüzyıldan beri varlığı bilinen ve MÖ 8. ila 7. yüzyıllarda Orta Asya’dan batıya, Rusya’nın güneyine göç eden göçebe bir halk olan İskit kültürüyle ilişkili.

Ekip, nekropolde iki yeni tümülüs tespit etti; ilk tümülüste, 50 yaşında bir kadın ve çok küçük bir çocuğun bulunduğu, masif kirişlerden oluşan bir çerçeve üzerine inşa edilmiş ahşap bir mezar odası bulunuyordu. Mezarın yanına çeşitli altın takılar, demir bir bıçak, bronz bir ayna ve süslü hilal şeklinde bir mücevher parçası yerleştirilmişti.

Ek olarak, bir ok sapı, bir buz baltası sapı, bir ok kılıfı parçası ve bronz aynaya deri bir halka ile bağlanan ahşap bir tarak da dahil olmak üzere birçok organik nesnenin kalıntıları ortaya çıkartıldı.

Hakkımızda Haber Yolda

Haber İçin Hep Yollarda

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

“Strep A’nın neden olduğu kızıl vakaları arttı” uyarısı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Özlem Özgür Gündeşlioğlu, Strep A enfeksiyonlarının artması ile birlikte son dönemde çocuklarda vücutta yaygın kızarık ve döküntüler yapan 'kızıl' vakalarının da arttığını söyledi. Doç. Dr. Gündeşlioğlu, bu vakaların Strep A'nın etkeni olduğunu belirterek, hastalık belirtisi gösteren çocukların mutlaka doktor kontrolüne götürülmesi gerektiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir