Çin’de Uyuyan Güzel Mumyası Görücüye Çıktı..!

Onlarca yıl önce araştırmacılar, Çin’in kuzeybatısındaki bir çölde teknelere gömülmüş yüzlerce doğal olarak mumyalanmış kalıntılar keşfettiler. 4.000 yıl öncesine kadar tarihlenen mumyaların kıyafetleri ve mezar eşyaları, bu insanların Batı Asya’dan gelen göçmenler olduklarını düşündürdü.

Ancak Nature dergisinde yayınlanan yeni DNA kanıtları, Tarim mumyaları adı verilen mumyaların aslında doğrudan Buz Devri sırasında bölgede yaşayan bir popülasyondan geldiğini gösteriyor.

Harvard Üniversitesi’nde bir antropolog olan çalışmanın ortak yazarı Christina Warinner, “Aslında bu insanların genetik olarak izole kalmış bir yerel nüfusu temsil ettiğine dair güçlü kanıtlar bulduk.” diyor.

Antik Kuzey Avrasyalılar (ANE) olarak bilinen bu farklı grup, Buz Devri boyunca geniş bir alana yayıldı, ancak çoğunlukla yaklaşık 10.000 yıl önce ortadan kayboldu. Bilim insanları, günümüz insanlarında, özellikle Sibirya ve Kuzey Amerika’daki yerli popülasyonlarda bu insanların genetik soylarının küçük izlerini buldular.

Seul Ulusal Üniversitesi’nde bir genetikçi olan ortak yazar Choongwon Jeong, Arkeogenetikçiler, İç Avrasya’nın genetik tarihini daha iyi anlamak için uzun zamandır Holosen ANE popülasyonlarını aradılar. Şimdi ise en beklenmedik yerde bulduk

Hakkımızda Haber Yolda

Haber İçin Hep Yollarda

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

“Strep A’nın neden olduğu kızıl vakaları arttı” uyarısı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Özlem Özgür Gündeşlioğlu, Strep A enfeksiyonlarının artması ile birlikte son dönemde çocuklarda vücutta yaygın kızarık ve döküntüler yapan 'kızıl' vakalarının da arttığını söyledi. Doç. Dr. Gündeşlioğlu, bu vakaların Strep A'nın etkeni olduğunu belirterek, hastalık belirtisi gösteren çocukların mutlaka doktor kontrolüne götürülmesi gerektiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir